Achttien dagen geen treinverkeer rondom Apeldoorn

 (Foto: Prorail)
(Foto: Prorail)

Van donderdag 20 juli tot en met zondag 6 augustus rijden er vanwege spoorwerkzaamheden geen treinen van en naar Apeldoorn. Dit betekent dat reizigers hier aangewezen zijn om met treinvervangende bussen te reizen, of moeten ze omreizen.

Spoorbeheerder ProRail vervangt de wissels, vernieuwt het spoor en past sporen en perrons aan. Station Apeldoorn wordt op die manier klaargemaakt voor de toekomst. Door alle aanpassingen kunnen de treinen aan de kant van Amersfoort straks sneller in-en uitrijden. De stoptreinen naar Deventer en Zutphen krijgen een plek om te stoppen. Het spoor wordt daardoor robuuster en reizigers zijn beter verspreid over het hele station.

Reisadvies

Reizigers tussen Amersfoort Centraal en Deventer wordt geadviseerd om te reizen via Zwolle. Dit geldt ook voor reizigers tussen Almelo en Amersfoort Centraal die daarbij een gedeelte reizen met Blauwnet. NS en Arriva zetten bussen in op de volgende trajecten:

  • Tussen Apeldoorn en Amersfoort Centraal en Apeldoorn en Deventer zet NS snelbussen in
  • Tussen Apeldoorn- Apeldoorn Osseveld—Twello en Deventer zet NS stopbussen in
  • Tussen Apeldoorn-Apeldoorn de Maten- Klarenbeek- Voorst-Empe en Zutphen zet Arriva stopbussen in.

Goed voorbereid

Ook op andere locaties wordt aan het spoor gewerkt. Van woensdag 26 juli tot en met zondag 30 juli is dit het geval tussen Utrecht Overvecht en Amersfoort Centraal-Baarn. Doorgaande reizigers van Apeldoorn naar Utrecht moeten daar rekening mee houden.

NS en Arriva raden reizigers aan voor vertrek de reisplanners of de NS-app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.