European Sleeper accepteert vanaf juli ook Interrail en Eurail tickets

European Sleeper accepteert vanaf juli ook Interrail en Eurail tickets. (Foto: European Sleeper)
European Sleeper accepteert vanaf juli ook Interrail en Eurail tickets. (Foto: European Sleeper)

Vanaf 1 juli zijn Interrail en Eurail tickets ook geldig in de nachttreinen van European Sleeper, maar alleen in combinatie met een European Sleeper-reservering voor een zitplaats, couchette of bed. Deze zijn vanaf 12 juni 2023 te koop via de website van European Sleeper.

In Nederland variëren de toeslagen als volgt: 9 euro voor een zitplek, 39 euro voor een 6-persoons couchette, 59 euro voor een 4-persoons couchette, 79 euro voor een coupé met drie bedden, 119 euro voor een coupé met twee bedden en 149 euro voor een eenpersoonscoupé. Reizigers die vanuit België willen vertrekken, dienen vijf tot tien euro extra te betalen. Oprichter Chris Engelsman gaf tijdens de eerste rit in mei al aan dat hij al plannen had om voor de zomer Interrail- en Eurailtickets te accepteren.

Chris Engelsman: "We zijn erg blij om Interrail- en Eurail-pashouders te verwelkomen aan boord van onze nachttreinen. European Sleeper is een typische trein voor Interrailers. We verbinden drie Europese hoofdsteden, bieden een breed scala aan comfortniveaus en (last but not least) we herintroduceren de mogelijkheid om vanuit een open raam te genieten van de zomerbries. Omdat we een echte Europese spoorwegmaatschappij zijn, beschouwen we deze samenwerking als een geweldige manier om de meest opmerkelijke en verantwoorde manier van reizen door Europa te promoten."

De nachttrein rijdt drie keer in de week op maandag, woensdag en vrijdag vanaf Brussel naar Amsterdam met Berlijn als eindbestemming. Daarna rijdt de trein dezelfde route weer terug. Het is de bedoeling dat de nachttrein vanaf 2024 doorrijdt naar Praag.