AKO sluit nog eens dertien filialen op stations

De AKO op station Dordrecht die vanaf 1 juli zal sluiten. (Foto: Henk Bezemer)
De AKO op station Dordrecht die vanaf 1 juli zal sluiten. (Foto: Henk Bezemer)

Boekwinkel AKO zal nog eens dertien winkels op NS-stations sluiten, aangezien deze vestigingen niet langer winstgevend zijn na het verbod op de verkoop van rookwaren. Dat meldt het moederbedrijf Audax. Het gaat om de filialen waarvan het huurcontract afloopt.

In 2020 maakte de NS bekend dat er geen nieuwe huurcontracten worden gesloten met retailers die sigaretten, shag of sigaren verkopen. Ook de AH to go, Kiosk en Stationshuiskamer gaven toen aan met de verkoop te stoppen

Sluiting AKO filialen

Per 1 juli sluiten de AKO-winkels op de stations in Den Haag CS, Dordrecht, Heerlen en Zaandam. Eind dit jaar volgen de vestigingen in Alkmaar, Almere Centrum, Deventer, Enschede, Hilversum, Leeuwarden, Rotterdam Alexander, Schiedam Centrum en Tilburg. Alle medewerkers zullen worden overgeplaatst naar de Bruna of The Read Shop die ook onder Audax vallen. Hoe de winkelpanden straks opgevuld gaan worden is nog niet duidelijk.

Om dezelfde reden zijn eerder al de AKO-winkels op de stations Duivendrecht, Lelystad, Hoorn, Roermond, Venlo en Hengelo gesloten. Met de sluiting van nog eens dertien winkels, zal AKO nog vijftien vestigingen overhouden op NS-stations. De woordvoerder benadrukt echter dat dit niet automatisch betekent dat deze winkels ook zullen sluiten als ze geen rookwaren meer mogen verkopen.