Hoofdentree Amsterdam Centraal afgesloten vanwege werkzaamheden

De hoofdentree van Amsterdam Centraal is tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden. (Foto: ProRail)
De hoofdentree van Amsterdam Centraal is tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden. (Foto: ProRail)

Vanaf vrijdag 26 mei zal de hoofdentree van Amsterdam Centraal beperkt toegankelijk zijn vanwege werkzaamheden die plaatsvinden voor de ingang van de centrale hal. Reizigers dienen er rekening mee te houden dat er extra drukte kan zijn in de hal. Het wordt aangeraden om gebruik te maken van een van de andere ingangen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden ongeveer tweeënhalve week duren.

Op dit moment ondergaat de Cuypershal een restauratie en renovatie. Tijdens deze werkzaamheden is er asbest aangetroffen. ProRail benadrukt dat dit op een locatie is waar geen reizigers of personeel komen, namelijk een deel van het plafond boven het afgeschermde bouwterrein.

Asbestverwijdering

Nadat het asbest werd ontdekt, werden onmiddellijk voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van het personeel en de reizigers te waarborgen. Er werden ook plaktests uitgevoerd om te controleren of het asbest zich had verspreid naar andere delen van de hal. Bij deze tests is er geen asbest aangetroffen.

Vanaf vrijdag 26 mei zullen gespecialiseerde professionals het asbest verwijderen, waarbij alle vereiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat er geen risico bestaat voor de reizigers en het personeel in de hal.

Bron: ProRail