Ook zaterdag minder intercity's door materieeltekort

Aanstaande zaterdag zullen er vanwege materieeltekort door het extreme warme weer ook minder treinen rijden. Naar verwachting zullen er zaterdag wel meer treinen rijden in vergelijking met vrijdag.

Op vier trajecten vallen nog wel enkele intercity's uit: Amsterdam - Rotterdam (IC Direct), Amsterdam - Alkmaar, Den Haag Centraal - Amsterdam en tussen Amsterdam en Sittard.

Herstel van de treinen

De NS heeft extra mensen opgeroepen om de treinen te herstellen die last hadden van de hitte. De monteurs in de werkplaatsen werken met man en macht door om zoveel mogelijk treinen weer in de dienstregeling te brengen.

De NS adviseert reizigers om er rekening mee te houden dat er minder treinen kunnen rijden dan gebruikelijk op zaterdag, en dat ze vooraf de reisplanner of de NS-app moeten checken voor ze op reis gaan.

Extra strandtreinen op vrijdag

Op vrijdagavond rijden er extra avondtreinen van en naar Zandvoort aan Zee. Zo kunnen badgasten extra lang op het strand blijven. Door de hoge avondtemperatuur en de start van het weekend, verwacht NS dat reizigers extra lang in Zandvoort willen blijven.

Vanwege de zomer rijden er al 4 treinen per uur tot 19.00 uur. NS heeft besloten, ook in de avond - tot 22 uur - vier treinen per uur te rijden. Daarna rijden er nog 2 treinen per uur. De laatste trein vertrekt om 01.04 uur van Zandvoort aan Zee naar Haarlem.

Foto: Vladimir Menkov
Het station van Zandvoort. (Foto: Vladimir Menkov)