Nieuw station tussen Bleiswijk en Zoetermeer

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Stadsgewest Haaglanden, ProRail, NS en de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland hebben overeenstemming bereikt over de opening van het nieuwe station met de werknaam 'Bleizo'. Dit station ligt bij Bleiswijk en Zoetermeer en zal mogelijk nog een definitieve naam krijgen.

De afgelopen jaren heeft ProRail het nodige vooronderzoek gedaan. De volgende stap is dat Staatssecretaris Wilma Mansveld officieel opdracht verleent aan ProRail voor de voorbereiding en de bouw van het nieuwe station. Volgens de verwachtingen zou deze in 2018 dan eindelijk geopend kunnen worden, waarmee dit het 403e station van Nederland zal zijn.

Knooppunt

Met de toekomstige aanleg van het station moet het gebied eromheen en verbeterd knooppunt gaan vormen. De locatie is ten zuidoosten van Zoetermeer. Op deze plek komen nu al spoor, RandstadRail, buslijnen, de A12 en diverse fietsroutes samen. De bestaande vervoersnetwerken van Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer worden op deze plek al met elkaar verbonden.

Dienstregeling

Het station zal een station gaan worden, waarop de sprinters tussen Den Haag en Gouda zullen stoppen. Ook zal er een aansluiting te vinden zijn op de RandstadRail-lijn 4 die dan naar dit station doorgetrokken zal worden. Vier keer per uur zal een trein dan stoppen op station Bleizo. Daarmee biedt het station voor treinreizigers een overstapmogelijkheid op RandstadRail, bus, fiets en auto.

Bron: ProRail