Opendag NedTrain Onnen

Op 25 september 2010 houdt de NedTrain werkplaats te Onnen (bij Haren, onder Groningen) weer een open dag. Op deze open dag zijn weer diverse soorten treinen te bezichtigen in de werkplaats en zijn vele demonstraties te zien.

Bezoekers kunnen niet alleen het bedrijf bewonderen, ook staat er historisch en modern materieel te glimmen, van de Kameel  (NS20) en Mat. ’54 tot de nieuwste Koplopers en dubbeldekkers.

Wat is er nog meer te zien en te doen:

* De moderne outillage van Onnen, zoals de tandemkuilwielenbank, het nieuwe biobakspoor en de vernieuwde draaistellenhal is het bekijken zeker waard;
* Een informatiemarkt;
* Een veiling van treinonderdelen en kunstwerken ten bate van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten;
* De hele dag is er vermaak voor jong en oud, van meerijden op een modelstoomtrein tot demonstraties van de Ongevallenbestrijding.

Modern bedrijf met hoogwaardige techniek
Onderhoudsbedrijf Onnen is één van de 35 locaties van NedTrain. Hier verzorgt NedTrain het onderhoud aan het intercitymaterieel ICM en VIRM, de 2 grootste materieelseries van NS. Onnen is voorzien van moderne outillage, zoals de aardwind en de tandemkuilwielenbank. Op deze, onder het spoor verzonken draaibank, worden beschadigde wielen weer rond gemaakt. In de vernieuwde hal C vindt het onderhoud aan de draaistellen plaats. Daarnaast vindt op het terrein naast het onderhoudsbedrijf de interne reiniging van treinen plaats.

 

NedTrain is maatschappelijk betrokken
NedTrain staat midden in de maatschappij en wil een bijdrage leveren aan een betere samenleving. NedTrain organiseert de open dag in samenwerking met het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Hierdoor kan het fonds een groot publiek laten zien waar het voor staat. Tevens is de open dag de start van de landelijke collecteweek van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

En verder:
Ook de benodige muziek en hapjes en drankjes en stands zullen zeker niet ontbreken.
Kortom een gezellige dag....

 

Tijd
De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur.

Entree
Gratis

 

Locatie
NedTrain Onderhoudsbedrijf Onnen, Felland 1, 9753 TA Haren, wat vlakbij Groningen ligt.

 

Vervoer
Ga met het openbaar vervoer naar de open dag! Er rijdt die dag een heuse stoomtrein van de Veluwse Stoommaatschappij (locs 23071 en 23076) tussen station Groningen en het onderhoudsbedrijf, via station Haren. Ook de intercitytreinen Assen-Groningen en Groningen-Assen zullen extra stoppen te Haren waar men op de pendelstoomtrein kan overstappen.
NedTrain biedt beperkte parkeergelegenheid op het weiland van Felland 48. Het eigen parkeerterrein is niet beschikbaar voor bezoekers.

Datum: za 25 sep 2010