Opendag 'De Inktpot' ProRail

In 2014 bestaat het spoor 175 jaar. Met diverse activiteiten schenkt ProRail samen met 55 spoorpartners aandacht aan de vooruitgang die het spoor heeft doorgemaakt. Maar we kijken ook naar de technologische ontwikkelingen die de spoorsector nog te wachten staan. Eén van de activiteiten is de Opendag op het monumentale hoofdkantoor van ProRail.

ProRail geeft op zaterdag 19 juli rondleidingen door de Inktpot. Deze duren ongeveer 45 minuten en laten bijzondere onderdelen van het gebouw en haar geschiedenis zien. Van 10.00 – 16.00 uur worden rondleidingen gegeven. Aanmelden is noodzakelijk via www.prorail.nl/175jaarspoor. De bevestigings-mail die vervolgens gestuurd wordt is tevens ook je entreebewijs. Een paspoort of identiteitsbewijs is ook verplicht.

Vooruitgang

In 1839 reed de eerste trein door Nederland tussen Amsterdam en Haarlem, dit jaar 175 jaar geleden. De spoorsector besteedt daarom dit jaar aandacht aan het verleden, heden en toekomst van de spoorsector. Er reden 175 jaar geleden een paar treinen per dag, tegenwoordig rijden er in Nederland duizenden treinen en brengt de trein zo elke werkdag 1,1 miljoen mensen naar hun bestemming. Daarnaast maken dagelijks ook miljoenen reizigers gebruik van de regionale en lokale spoornetten.

Routebeschrijving

Het markante gebouw 'De Inktpot' waar ProRail in gevestigd zit is niet ver te vinden vanaf Utrecht Centraal en is op 5 minuten loopafstand van het station aan de Hoog Catherijne-zijde bereikbaar.
Zie hier de routebeschrijving.

Let op: Aanmelden is verplicht.


Het bijzondere gebouw van ProRail die 'de Inkpot' genoemd wordt.
Foto: Lodewijk Borsboom

Datum: za 19 jul 2014 t/m za 19 jul 2014