Open dag Nedtrain Haarlem

Altijd nieuwsgierig hoe treinen worden verbouwd en gemoderniseerd, en groot onderhoud krijgen?

In het kader van 175 jaar Spoor opent de Refurbishment & Overhaul locatie in Haarlem haar deuren op 20 september 2014. Tijdens de open dag kunt u een kijkje nemen in de werkplaats. Refurbishment & Overhaul (R&O) Haarlem kent een geschiedenis die teruggaat naar het ontstaan van de spoorwegen in Nederland en de bouw in 1839 van het toenmalige station in Haarlem. De werkplaats in Haarlem is een aantal jaren daarna gebouwd (1844). Op deze locatie worden treinen gemoderniseerd en gereviseerd. Er is tijdens de open dag veel materieel te bewonderen, demonstraties te zien en zijn er activiteiten voor jong en oud. U bent van harte welkom!

Ook is er een kans dat je de revisie van de Noorse treinstellen kan zien waarvan NedTrain recentelijk zijn eerste buitenlandse order heeft binnengehaald om 20 Noorse IC-stellen opnieuw in te richten.Mogelijk kan je ook een glimp opvangen van de reactivering van de DD-AT dubbeldekstreinen en de aanstaande modernisering van de VIRM-1 dubbeldekstreinen, die hun mid-life revisie krijgen in de vorm van het interieur van het DDZ-materieel.

Openingstijden:
Van 10.00 tot 16.00 uur

Parkeergelegenheden
Ons parkeerterrein heeft beperkte capaciteit; volg de instructie van onze beveiliging voor alternatieve parkeerplaatsen. Wij raden aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar onze locatie af te reizen.

Historische treinritten
Er zullen op 20 september ook historische treinen rijden van Amsterdam naar Haarlem, u kunt een kaartje reserveren via www.175jaarspoor.nl. De dienstregeling is hier te vinden.

Historische bussen
Vanaf de stations Haarlem (Centraal) en Spaarnwoude rijden 6 historische bussen die bezoekers bij de NedTrain locatie zullen afzetten. Bent u slecht ter been of heeft u altijd al in een historische bus willen rijden dan is dit de oplossing of een kans.Wilt u snel bij de NedTrain locatie zijn? Dan is het slechts een wandeling van 15 minuten.

Datum: za 20 sep 2014