Roze maandag in Tilburg

Aanstaande maandag is het Roze Maandag tijdens de Tilburgse Kermis. Op de dag waarop gelijkwaardigheid en acceptatie wordt gevierd tijdens de grootste kermis van de Benelux, worden reizigers uitgebreid welkom geheten. Speciaal voor deze dag zet de NS na afloop extra nachttreinen in.

Op maandag 22 juli begint het feest om 11.30 uur op NS Station Tilburg. Onder het genot van een heerlijke beat van de dj op het voorplein kan iedereen op de foto met de dragqueens die er aanwezig zijn. Ook wordt op deze dag de Albert Heijn To Go omgetoverd tot Albert Heijn To Gay. Bij de Kiosk zijn er  regenbooglolly’s verkrijgbaar.

Om 12.30 uur vertrekt vanaf het NS Station Tilburg de PrideWalk richting het kermisterrein. De VVV Tilburg is de hele dag bij het station aanwezig om reizigers te vertellen waar de feestjes zijn. Dus een roze outfit kan je op die dag ook zeker nog scoren. Ook is er een speciale Roze Maandag App en heeft de kermis ook een eigen website waarop nuttige informatie staat.

De speciale gast tijdens de Roze Maandag is dragqueen Kassandra Rich, het alter ego van servicemedewerker en oud-conducteur Michel. "Bij NS is iedereen welkom en dat blijkt op Roze Maandag ook wel op NS Station Tilburg. Dus kom ik graag het feest in Tilburg mee vieren!"

Nachttreinen

De NS zet nachttreinen in in de nacht van maandag op dinsdag. De vertrektijden zjin:

  • Tilburg – Breda – Dordrecht – Rotterdam Centraal: vertrek uit Tilburg om 01.25 uur en 02.25 uur.
  • Tilburg – ’s-Hertogenbosch – Utrecht Centraal: vertrek uit Tilburg om 01.36 uur en 02.37 uur.
  • Tilburg – Eindhoven: vertrek uit Tilburg om 01.24 uur en 02.25 uur

Let op: De treinen van Tilburg naar Utrecht Centraal rijden via Nijmegen i.v.m. werkzaamheden aan het spoor tussen Den Bosch en Geldermalsen. De treinen stoppen niet in Nijmegen.

De NS raadt aan altijd kort voor vertrek de routeplanner op NS.nl of in de NS-app te raadplegen voor de meest actuele informatie. Kijk in de Spoordeelwinkel voor het speciale kermisretour.

Foto: FaceMePLS (Flickr; Creative Commons)
Foto: FaceMePLS (Flickr; Creative Commons)