OV9292-applicatie iPhone besproken

OV9292 heeft een leuke applicatie gelanceerd, namelijk de OV9292 Reisplanner. Tegenwoordig is er nog maar één versie beschikbaar(pro), die gratis is.

In deze review bespreken we de mogelijkheden van de OV9292 app. De app is dus gratis te downloaden via de App Store.

Hoe te downloaden/installeren
Als eerste ga je naar de App-store van je iPhone/iPod touch. Ga dan naar 'search' (zoeken) en vul daar in '9292ov pro'. Druk op de app.
Nu kan je op 'kopen' (of op 'downloaden' drukken), de rest van de stappen is voor de gebruikers van een iPhone/iPod touch wel duidelijk.
 

Het gebruik van de OV9292
Eerst open je de app op je iphone/ipod touch, en vervoglens krijg je meteen de Planner in beeld, hier geef jij je vertrek punt op (standaard staat het op "hier"), maar ik raad aan toch het handmatig te veranderen aangezien de GPS van de iPhone niet heel sterk is.

Bij aankomst geef je aan waar de reis naar toe gaat. Na dat je dit gedaan hebt gaan we naar de tijd. Hier kan je kiezen of je om die tijd wilt vertrekken of als je om die dat aan wilt komen.

Vervoerstype vind ik persoonlijk een mooie functie, hierin geef je aan met welk vervoersmiddel je wilt (of welke je niet wilt) gaan reizen, standaard staan ze allemaal (trein, bus, metro, tram en veerboot) aangevinkt.
Als je dit allemaal heb ingevult kunnen we eindelijk beginnen met de reis te plannen. Je krijgt nu in een "overzicht" te zien welke reizen beschikbaar zijn rond die tijd, je hebt ook nog de optie om eerder of later te gaan.

Nu klikt je aan welke tijd je weg wilt uit het overzicht, dan krijg je een mooie reis advies aangegeven waar alles duidelijk in staat met de tijden en eventueel spoorlijnen erbij. Nu kan je ook je reis opslaan en later via Favorieten terug halen.

Je kan in deze app ook nog een de verstoringen op het spoor terugvinden. Dit is altijd handig want dan weet je waar je aan toe bent als tijdens de reis je trein opeens niet meer verder wilt rijden.

Eigen ervaring
Ik heb sinds vandaag (8-02-2010) deze app geinstalleerd en ga er het komende weekend dan ook zeker gebruik van maken, maar het verbaasde me dat de app zo uitgebreid is en ik heb er zeker geen spijt van, en ik kan het iedereen het zeker aanraden.

Dit review is geschreven opgesteld en gemaakt door Joerie Veninga, ook de plaatjes zijn gemaakt via de iPhone.

Door: Joerie Veninga

Aar