Minder treinen tussen Gouda en Alphen a/d Rijn vanwege beschadigde spoorbrug

De Lage Gouwespoorbrug die donderdagochtend opnieuw geraakt is door een boot. (Foto: Google)
De Lage Gouwespoorbrug die donderdagochtend opnieuw geraakt is door een boot. (Foto: Google)

Vanwege een beschadigde spoorbrug bij Gouda rijden er minder treinen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. Donderdagochtend heeft er een aanvaring plaatsgevonden tussen een vrachtschip en de Lage Gouwespoorbrug bij Gouda. De spoorbrug is daarbij beschadigd geraakt. Het treinverkeer op deze spoorlijn wordt via de naastgelegen spoorbrug omgeleid.

De aanvaring vond in de vroege ochtend omstreeks 05:45 plaats. Eén van de containers, waarin bier zat, scheurde door de aanvaring open. Ook de brug raakte beschadigd. Hoe het kon dat de boot te hoog lag is niet bekend,en zal nog worde onderzocht. Gedurende de hele dag is er onderzoek gedaan naar de schade aan de Lage Gouwespoorbrug. Tot zeker morgenvroeg is er minder treinverkeer mogelijk tussen Gouda en Alpen aan den Rijn. De Gouwenaar II is inmiddels weer los, en is weer teruggevaren.

Tweede aanvaring

De Brandweer Hollands Midden meldt dat ook de scheepvaart last heeft van de aanvaring. Er is minder scheepvaartverkeer mogelijk, omdat de brug niet open kan en schepen van hoger dan zeven meter er daardoor niet onderdoor kunnen. Opmerkelijk is dat de aanvaring plaatsvond met hetzelfde vrachtschip dat  eerder in 2018 tegen dezelfde brug aanvoer. De schade van die aanvaring is eind vorig jaar hersteld.