Treinverkeer Gouda - Alphen gestremd door aangevaren spoorbrug

Op zondagavond is er een containerschip tegen een spoorbrug in Gouda gevaren. De 'vierde Gouwebrug' is ernstig beschadigd waardoor geen treinverkeer mogelijk is tussen Gouda en Alphen aan de Rijn.

Bij de botsing zou de brug zijn beschadigd, en op het schip zijn twee containers behoorlijk gehavend. geraakt. De fundatie van de brig zou zijn verschoven en ook het veiligheidsnet is zichtbaar gescheurd. "De brug is dermate beschadigd dat gespecialiseerde monteurs metingen moet verrichten. De resultaten hiervan worden in de loop van de nacht verwacht", laat Prorail weten.

Vlak na de botsing zou er vol wonder nog een trein over de brug zijn gereden. Daarna werd het treinverkeer stil gelegd, zodat dulpdiensten ter plaatse kwamen. Ook zou de bestuurder van de boot een blaastest bij de politie hebben afgelegd, echter zijn daar nog geen resultaten van bekend.

Er rijden stopbussen. Vannacht wordt duidelijk hoeveel tijd nodig is voor herstel. Raadpleeg daarom maandagochtend vóór vertrek de Reisplanner van NS.

Foto: Google Maps
De bewuste spoorbrug die geraakt is door een containerschip. (Archieffoto: Google)