Komende tijd minder treinen tussen Alphen aan de Rijn en Gouda vanwege werkzaamheden aan spoorbrug

De Lage Gouwebrug in Gouda waar de R-Net treinen gebruik van maken. (Foto: Google)
De Lage Gouwebrug in Gouda waar de R-Net treinen gebruik van maken. (Foto: Google)

Van 15 tot en met 31 oktober werkt ProRail aan het herstel van de Lage Gouwespoorbrug in Gouda. Deze brug raakte in 2018 beschadigd doordat een boot ertegen aan vaarde. Uiteindelijk werd de brug voor tijdelijke duur gerepareerd, maar nu is het tijd voor definitieve reparatie.

Op 18 mei 2018 kwam een containerschip in botsing met de Lage Gouwespoorbrug, waarbij de brug van zijn plek is verschoven. Een spoedreparatie voor tijdelijke duur werd vrij snel toegepast zodat de schepen weer door konden varen.

Herstel

Aannemers van ProRail werken tijdens de periode vanaf een ponton dat steunt op speciale palen die in de rivier de Gouwe staan. Tijdens de hersteloperatie zullen de oude spoorstaven worden vervangen en worden er nieuwe aangebracht. Ook word het brugdeel boven het water geconserveerd, waarna in het voorjaar het deel boven de weg aan de beurt is.

Tijdens het herstel is scheepvaart over de Gouwe bij de brug op dat moment niet mogelijk. De rivier is onderdeel van de Staande Mastroute, een verbinding over het water van Zeeuws-Zuid-Hollandse delta via het IJsselmeer naar de Eems in de provincie Groningen. Er geldt een omleidingsroute voor schepen.

Reisadvies

Van 15 tot en met 30 oktober rijden er minder R-net treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Maar op zaterdag 15 en woensdag 26 oktober rijden er helemaal geen treinen maar enkel bussen tussen op dit traject.

Reizigers wordt geadviseerd om vooraf de actuele reisinformatie te bekijken.