ProRail vervangt liften op station Heemstede-Aerdenhout

Een archieffoto van station Heemstede-Aerdenhout (Foto: M. Minderhoud)
Een archieffoto van station Heemstede-Aerdenhout (Foto: M. Minderhoud)

ProRail gaat vanaf 27 maart op station Heemstede-Aerdenhout de allebei de liften vervangen. Dit is nodig omdat de levensduur van de liftinstallaties bijna ten einde is. De werkzaamheden zullen tot medio juni 2023 duren.

Reizigers met een beperkte mobiliteit die met de Sprinter naar Heemstede-Aerdenhout vanuit de richting Leiden rijden, wordt geadviseerd om naar station Hillegom te reizen. Daarvandaan kan er kosteloos een taxi worden genomen die te bestellen is via de NS klantenservice op telefoonnummer: 030 – 235 78 22. Reizigers die met de Intercity rijden wordt geadviseerd om via Haarlem te reizen en daar een kosteloos via het telefoonnummer een taxi te boeken. In beide gevallen is er sprake van een extra reistijd van 30 to 60 minuten.

Vervanging van liften

De komende jaren zal ProRail diverse liften vervangen die over hun levensduur zijn. De afgelopen periode zijn alle liften op Leiden Centraal vervangen. Waar nodig zal ProRail op stations vaak een noodlift inzetten, maar dit is vanwege de locatie niet altijd mogelijk. In dergelijke gevallen is er voor mobiel beperkte reizigers een omreisadvies en gratis vervoersservice de vooraf geboekt moet worden.