Aanstaande donderdag en vrijdag staking bij groot deel van regionale vervoerders

Op donderdag en vrijdag rijden er in het land grotendeels geen regionale treinen en bussen. (Foto: Treinenweb)
Op donderdag en vrijdag rijden er in het land grotendeels geen regionale treinen en bussen. (Foto: Treinenweb)

Op donderdag en vrijdag wordt er opnieuw gestaakt in het regionale OV. Dit maal zullen de werknemers van een groot aantal regionale vervoerders verspreid over het hele land het werk neerleggen. Het gaat om Arriva, Keolis, Qbuzz en Transdev. De NS en de stadververvoerders RET, HTM en GVB zullen wel blijven rijden.

Vanwege de staking zullen er in veel regionale gebieden geen bussen en treinen rijden. Arriva en Qbuzz adviseren reizigers om alternatief vervoer te zoeken tijdens deze twee dagen. "Pas op het laatste moment is duidelijk of er ritten uitvallen. Als dat het geval is, wordt dat zo snel mogelijk verwerkt in alle reisplanners en apps", schrijft Arriva op zijn website. Qbuzz die bussen rijden, en treinen op de Merwedelingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen, waarschuwt dat de reisplanner voor hun treinen niet actueel zal. "We doen ons uiterste best om de reisinformatie actueel te houden, maar de reisplanner zal deze dagen helaas minder betrouwbaar zijn.", vermelden ze op hun website.

Vakbonden

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) waaronder de vier vervoersbedrijven vallen heeft tot en met woensdag nacht aan de tafel gezeten met de vakbonden. Volgens de VWOV hebben de vakbonden het overleg afgebroken ondanks een "bovengemiddeld hoog loonbod" van 8 procent. Volgens FNV bestuurder Marijn van der Gaag zouden de partijen in een impasse zijn gekomen. Er zou nog een discussie zijn over de loonsverhoging, de duur van de nieuwe cao en de maatregelen om de werkdruk te verlagen.