Vanaf 2023 op Merwedelingelijn tijdens spits fietsticket verplicht voor fiets

Een trein van Qbuzz op de Merwedelingelijn. (Foto: Treinenweb)
Een trein van Qbuzz op de Merwedelingelijn. (Foto: Treinenweb)

Treinreizigers die met Qbuzz reizen tussen Geldermalsen en Dordrecht kunnen vanaf volgend jaar in de spits geen fiets meer gratis meenemen in de trein. De vervoerder verplicht hen om een speciaal fietsticket aan te schaffen die als retour zal gelden.

De Merwedelingelijn is in de spits vaak erg druk. Hoewel de treinen voorzien zijn van stallingsplekken voor maar liefst twaalf fietsen meent het spoorbedrijf dat ze in de spits toch drukke treinen hebben. Daarom zal het fietskaartje in de spits 5 euro gaan kosten. Dit is de prijs bovenop het reguliere reistarief. Dit ticket zal dan te koop zijn in de Qbuzz-kaartautomaten op de stations. De spits geldt op de tijden 06:30 en 09:00 uur en tussen 16:00 en 18:30.

Het nieuwe fietsticket kwam drie jaar geleden als ter sprake. "We zijn het enige bedrijf in Nederland waar het meenemen van de fiets nu nog gratis is.", verklaarde Qbuzz-directeur Annemarie Zuidberg toen. Volgens haar zouden de scholieren vaak voor een rit van twee haltes een fiets meenemen.