Dronken machinist in Duitsland aangehouden na dollemansrit

De S-bahn van Stuttgart die ook de plaatselijke kleinere stations bedient. (Foto: Kaffeeeinstein)
De S-bahn van Stuttgart die ook de plaatselijke kleinere stations bedient. (Foto: Kaffeeeinstein)

Een stomdronken treinmachinist heeft rondom de Duitse stad Stuttgart voor chaotische taferelen op het spoor gezorgd. De man die een trein van de regionale S-Bahn bestuurde reed tijdens zijn rit diverse stations voorbij. Ook weigerde hij om de deuren te openen, en uitte hij zijn ongenoegen over zijn werkgever uit via de omroep van het voertuig.

Het incident werd ontdekt toen een vrouw op station Ruthesheim, waar de trein voorbijreed, tevergeefs op haar dochter stond te wachten. Nadat de trein met hoge snelheid voorbij reed heeft ze de politie ingelicht. Zij hebben de machinist tijdens zijn dollemansrit na enige tijd aan weten te houden nadat hij nog een rondje met de trein gereden had. Hij zou volgens de politie een alcoholpromillage van 2,8 in zijn bloed hebben.

Er is door de politie een onderzoek naar de man ingesteld vanwege het ernstige verstoren van het treinverkeer. De Deutsche Bahn heeft de man op non-actief geplaatst. De enige treinen die hij de komende tijd mag rijden zijn de treinen in het spel Train Simulator bij hem thuis.