In- en uitchecken met de bankpas nu ook mogelijk bij Arriva Noord-Nederland

Ook in de provincies Friesland en Groningen kan je vanaf nu in- en uitchecken met de bankpas. (Foto: Treinenweb)
Ook in de provincies Friesland en Groningen kan je vanaf nu in- en uitchecken met de bankpas. (Foto: Treinenweb)

Treinreizigers die met Arriva reizen in Groningen en Friesland kunnen vanaf nu ook met een creditcard, bankpas of een geschikte smartwatch of smartphone in- en uitchecken. Het betaalsysteem heet OV-Pay en staat los van de OV-Chipkaart.

Het is volgens de vervoersmaatschappij voor het eerst in Nederland dat deze vorm van in- en uitchecken voor alle reizigers beschikbaar is in een trein. Bij de bussen van Qbuzz in deze provincies was het al eerder mogelijk. Het leek er afgelopen periode al op dat een introducering voor het reizen met de bankpas bij Arriva niet lang zou duren. De in- en uitcheckpaaltjes gaven enkele weken geleden al aan dat bankpassen wel herkend maar niet geaccepteerd werden.

Momenteel vindt er een proef bij NS plaats onder een aantal reizigers die met met een (digitale) betaalkaart kunnen reizen. Reizigers die na een Arriva-trein moeten overstappen naar een trein van de NS, wordt daarom geadviseerd te reizen met een OV-chipkaart.

OV-Pay

Momenteel is het mogelijk voor alle reizigers om OV-Pay te gebruiken in de treinen van Arriva in Groningen en Friesland. En voor de rest in deze provincies ook met bus. Maar ook in de bussen van Noord-Holland, Arriva in Flevoland, regio Zwolle, de Achterhoek, de regio Den Haag en Rotterdam en Brabant.

De volgende (bus)vervoerders doen momenteel aan OV-Pay mee: Arriva (trein en bus), EBS, HTM, GVB, Keolis, NS (proef), Qbuzz, RET en TransDev.

Via de OV-pay app op de tablet of telefoon is het mogelijk om de transacties in te zien.