Duinbrand bedreigt trammuseum RTM Ouddorp

Een van de nostalgische trams van de RTM Ouddorp. (Foto: Treinenweb)
Een van de nostalgische trams van de RTM Ouddorp. (Foto: Treinenweb)

Een zeer grote duinbrand aan de Brouwersdam, ten zuiden van het Zuid-Hollandse Ouddorp bedreigt het trammuseum van de RTM Ouddorp. De brandweer is met meerdere blusauto's uitgerukt om de brand te bestrijden.

De brand werd dinsdagmiddag ontdekt. Omdat er veel bluswater nodig is worden er mobiele pompen ingezet. Ook een blushelicopter van de Defensie vliegt met een waterzak tussen het Grevelingenmeer en de brandhaard. De brandweer heeft opgeschaald vanwege de droogte en het risico op uitbreiding. "Het is lastig om aan voldoende water te komen", liet een woordvoerder weten

Trammuseum en vakantiepark

De brand bedreigt momenteel een vakantiepark en het trammuseum van de RTM Ouddorp. De gasten in het vakantiepark zijn opgevangen in een nabijgeleven sporthal. Op de Facebook-pagina van de RTM Ouddorp is te lezen dat de brandweer er alles aan doet om de brand buiten het terrein van het museum te houden. Zo zou er inmiddels een waterscherm zijn ingezet die effectief lijkt te zijn. Medewerkers van het museum zouden inmiddels catering voor de brandweerlieden en andere hulpverleners ter plaatse geregeld hebben.