NS telde recordaantal reizigers naar Vierdaagsefeesten

Tijdens de week van de Vierdaagsefeesten namen zo´n 400.000 bezoekers de trein naar Nijmegen, meldt de NS. Het grootste aantal reizigers telde op de vrijdag van de intocht 90.000. Dit zijn meer reizigers dan voorgaande edities van de Vierdaagse.

Voor het eerst pastte de NS in Nijmegen crowd-control poortjes toe om reizigers snel en veilig uit en in de trein te krijgen. Deze manier van het beheren van reizigersstromen werd vorig jaar voor het eerst toegepast bij de Dutch Grand Prix. Op het station werden wandelaars en feestvierders getrakteerd op een warm welkom. Er was muziek, er kon een foto gemaakt worden op de 'Via Gladiola' en op vrijdag deelde NS toepasselijkerwijs gladiolen uit.

Sander Venneman (manager Sociale Veiligheid NS) is tevreden over het verloop: "De Vierdaagse is ook voor ons een uniek evenement met een enorm aantal reizigers. Daar zetten we maximaal op in met extra en langere treinen. Door de poortjes konden we alle reizigers gefaseerd het station in en uit begeleiden. Daardoor zorg je juist voor een goede doorstroom en is iedereen sneller in en uit de trein."

Verstoring

Wel was er op vrijdag enkele uren geen treinverkeer mogelijk tussen Nijmegen en Oss door een aanrijding. "Dan is het gelijk schakelen om drukte te voorkomen. We lieten berichten omroepen en op matrixborden zetten op het station en in de stad. Reizigers vroegen we op die manier hun reis uit te stellen. Mooi om te zien dat zo'n oproep dan ook echt werkt." vertelt Venneman.

Bron: NS.nl