Vernieuwing van station Naarden-Bussum nadert voltooing

Het vernieuwde station van Naarden-Bussum (Foto: NS)
Het vernieuwde station van Naarden-Bussum (Foto: NS)

De westelijke ingang van station Naarden-Bussum is voltooid. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de verbouwing van het monumentale station. Donderdag stonden NS, ProRail, de gemeente Gooise Meren en andere genodigden stil bij dat moment.

Een aannemer heeft in opdracht van NS en ProRail het afgelopen jaar gewerkt aan de nieuwe ingang van station Naarden-Bussum. Deze extra ingang zorgt ervoor dat reizigers nu ook vanaf de westkant op een snelle en makkelijke manier de perrons en uitgangen kunnen bereiken.

Voorzieningen

De voorzieningen op het station zijn door middel van deze verbouwing verder verbeterd. Het nieuwe P+R terrein is al enige tijd gelegen opgeleverd en in gebruik genomen. De oude fietsenstalling met 900 plekken is verplaatst en er zijn 600 extra plekken bijgekomen. Er zijn groenvoorzieningen aangelegd en de straten zijn aangesloten op de vernieuwde toegangsweg van het station. Via de Kiss&Ride strook en het nieuwe voorplein hebben reizigers nu directe toegang naar het perron. "De kwaliteit van de planontwikkeling is naar een hoog niveau getild. En dat is te zien en te ervaren! De toegankelijkheid en de ruimtelijke kwaliteit zijn geweldig verbeterd. Nu allemaal met de fiets naar het station en met de trein verder reizen", zegt wethouder Nico Schimmel van de gemeente Gooise Meren.

De laatste loodjes

Het werk zit er nog niet op. De komende maanden zal de laatste hand gelegd worden aan het station. De lege ruimtes op het station zijn klaar voor de verhuur. Deze ruimtes zijn kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals horeca, maatschappelijke initiatieven of zakelijke verhuur. Ook gaat de aannemer nog aan de slag met de vloer en de muur in de trappengang.