Veel hinder rond Rotterdam door hoge temperaturen

Het station van Rotterdam Centraal. (Foto: Treinenweb)
Het station van Rotterdam Centraal. (Foto: Treinenweb)

Het treinverkeer had dinsdag op verschillende plekken in het land last van de hitte. Volgens spoorbeheerder ProRail kwam dit door de hoge temperaturen. Zo strandde er een trein vanwege een storing in de Willemsspoortunnel bij Rotterdam en raakte het treinverkeer ontregeld.

Duizend tot vijftienhonderd reizigers raakten gestrand, meldde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Een reiziger raakte onwel, maar hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis voor controle. Door de stremming was er enige tijd geen internationaal treinverkeer mogelijk, maar ook het treinverkeer nar Dordrecht en Breda raakte gestremd.

'Handen vol om op te lossen'

Vanwege de storingen had ProRail op dinsdag de handen vol om de problemen op te lossen. "Maar we zien ook dat op dit moment alle aannemers daar volledig voor zijn ingezet.", liet een woordvoerder dinsdag weten. Veel storingen ontstonden door overhitting in elektronica en spoorstaven die door 'spoorspatting' uitzetten en vervormen. "Dat kunnen we morgennacht pas oppakken, omdat het vannacht ook nog warm blijft.", vervolgt de woordvoerder.