ICE-treinen naar Frankfurt vallen vaak uit door materieelproblemen

Een ICE-3 op het spoor in Duitsland. (Foto: Sebastian Terfloth)
Een ICE-3 op het spoor in Duitsland. (Foto: Sebastian Terfloth)

De ICE's van de Deutsche Bahn tussen Amsterdam naar Frankfurt vallen de afgelopen tijd veelvuldig uit vanwege materieelproblemen. Dat schrijft Treinreiziger.nl. Zo zouden de meeste ICE-treinen ingekort worden tot aan Düsseldorf.

De verwachting is dat tot zeker 31 juli deze Duitse hogesnelheidstreinen worden ingekort tot aan Düsseldorf. Incidenteel zou het zelfs ook voorkomen dat de ICE uitvalt tussen Amsterdam en Utrecht. De dagelijkse trein naar Basel zou in principe blijven rijden, maar raakt geregeld vertraagd waardoor die al eerder keert dan in Basel, zoals in Basel Bad of Freiburg, en soms start de trein ook op een ander Nederlands station.

Veel vertragingen in Duitsland

In vergelijking met Nederland kampen de Duitse treinen het meest met vertraging. Zo zou in januari van dit jaar 19 procent van de langeafstandstreinen een vertraging van 6 minuten of meer hebben. In juni liep dit op tot 42 procent. Ongeveer een kwart van de treinen is in juni meer dan 16 minuten vertraagd. Dat was in januari nog slechts 8 procent. De website Treinreiziger.nl heeft een overzicht samengesteld met welke treinen geraakt worden door de hinder.

"Intensive bouwwerkzaamheden aan het hele DB netwerk en zeer hoog gebruik van de kernspoorlijnen door reizigers- en goederentreinen blijven de punctualiteit negatief beïnvloeden" meldt de Deutsche Bahn. Vooral tussen het Ruhrgebied en Zwitserland zou er veel sprake van vertraging zijn.

Bron: Treinreiziger