Nederland sluit zich aan bij goederentransport via spoor naar Oekraïne

Een archieffoto van DB Cargo in Nederland. (Foto: Frans Berkelaar)
Een archieffoto van DB Cargo in Nederland. (Foto: Frans Berkelaar)

Nederland sluit zich aan bij een 'spoorbrug' van de Deutsche Bahn om mee te helpen met het transport van hulpgoederen naar de Oekraïne, laten DB Cargo en DB Schenker weten. De twee vervoerders zullen containers met Nederlandse hulpgoederen op transport sturen naar het Duitse Mannheim en Nürnberg, waar ze verder op transport gaan naar de Oekraïne.

Het hulptransport is vorige week door de twee goederenvervoerder opgezet. Hoewel de weginfrastructuur en grensovergangen tussen Polen en Oekraïne volledig overbelast zijn, functioneert het spoorvervoer tussen beide landen nog steeds, hebben beide vervoerders laten weten. Er zou ook voldoende logistieke ruimte beschikbaar zijn om dit mogelijk te maken. Via een speciale 'hotline' van de Deutsche Bahn kunnen bedrijven en donateurs een transport aanvragen.

"De spontane solidariteit in Europa is hartverwarmend. Daar wil ik graag met de collega’s van DB Schenker en DB Cargo een bijdrage aan leveren door hulpgoederen vanuit Nederland te brengen naar de mensen in Oekraïne”, zegt Nanouke van ’t Riet, ceo/coo van DB Cargo Nederland tegenover de website Logistiek.nl.

Leon Janssen, ceo DB Schenker Benelux valt haar aan: "Door samen te werken kunnen we noodhulp bieden direct naar Oekraïne. Ons uitgebreide Europese logistieke netwerk zetten wij in om de mensen in Oekraïne rechtstreeks te voorzien van hulpgoederen".