Rover vraagt oplossing voor treinuitval Hengelo - Bielefeld

De Eurobahn tussen Hengelo en Bielefeld (Foto: Roel Hemkes)
De Eurobahn tussen Hengelo en Bielefeld (Foto: Roel Hemkes)

Reizigersvereniging Rover wil dat vervoerder Eurobahn die tussen Hengelo en Bielefeld (RB61) rijdt met een structurele oplossing komt voor de veelvuldige treinuitval op dit traject. De reizigersorganisatie wil dat reizigers gecompenseerd moeten worden en dat de Provincie Overijssel in actie moet komen.

Al sinds de start van de treindienst in 2018 wordt de spoorlijn getergd door treinuitval waardoor reizigers langs de spoorlijn langdurig moeten wachten op de volgende trein. De grillige dienstregeling zorgt voor veel onzekerheid en veel langere reistijden doordat de trein volgens de dienstregeling maar één keer per uur rijdt. De EuroBahn zet bij stremmingen op het spoor wel vervangende bussen in, maar volgens Rover rijden die twintig minuten langer.

Rover is klaar met de veelvuldige uitval en vindt dat de Eurobahn nu echt met een oplossing moet komen. Ook de provincie Overijssel zou als een van de opdrachtgever ook maatregelen moeten treffen. In 2019 was de maat ook al vol bij de provincie die toen een ultimatum wou stellen.

Nu lijkt de punctualiteit weer ver te zoeken bij de vervoerder. Afgelopen donderdag vielen er volgens Treinposities.nl al zes ritten uit. Woensdag zelfs het hoogtepunt in de week met tien, en dinsdag negen keer.

"De reiziger heeft nu al vier jaar lang last van problemen op dit traject, dat vraagt om een ruimhartige compensatie van vertraging", stelt Kees van Ramshorst namens Rover Overijssel. "Maar bovenal willen wij nu snel een structurele oplossing zodat het vertrouwen van de reiziger hersteld kan worden."