Station Amsterdam Sloterdijk krijgt nieuwe fietsenstalling

Naast Amsterdam Sloterdijk zal in 2025 een nieuwe fietsenstalling geopend worden. (Foto: Krisvds)
Naast Amsterdam Sloterdijk zal in 2025 een nieuwe fietsenstalling geopend worden. (Foto: Krisvds)

Er komt in 2025 een nieuwe fietsenstalling met huurwoningen bij station Amsterdam Sloterdijk. Deze zal geplaatst worden tussen de Changiweg en de Teleportboulevard. Vorige week is het college van burgemeester en wethouders akkoord gegaan met de plannen.

De stalling zal bestaan uit twee verdiepingen en komt onder een gebouw die plaats biedt aan 325 huurwoningen. De stalling kan uiteindelijk nog eens uitgebreid worden met 2000 extra stallingsplaatsen. "Het heeft even geduurd, maar we hebben straks dan ook echt een goede stalling", vertelt Egbert de Vries, voorzitter van de Vervoerregio, in een persbericht. "Met de komst van deze fietsenstalling zetten we weer een belangrijke stap in het duurzaam en laagdrempelig bereikbaar maken van de stad, voor de hele regio".

De nieuwe stalling komt zeker niet ongelegen. Momenteel is het stationsgebied voorzien van rondslingerende fietsen en hebben de stationspleinen hierdoor geen open karakter. Al eerder in 2017 werd de huidige fietsenstalling door de Fietsersbord als slecht beoordeeld vanwege de klantonvriendelijkheid.

De gemeente Amsterdam ontwikkelt de nieuwe fietsenstalling in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail, NS en de Vervoerregio van Amsterdam. In totaal wordt er 16 miljoen euro bijgedragen door de gemeente, het ministerie en de Vervoerregio.