Alstom verkoopt Polyvalent en Talent 3 platform aan CAF

Alstom heeft woensdag aangekondigd dat het heeft ingestemd met de verkoop van zijn Coradia Polyvalent-platform, zijn TALENT3-platform en de productielocatie in het Franse Reichshoffen aan het uit Spanje afkomstige CAF.

Het afstoten en verkopen van de activiteiten was een voorwaarde voor de goedkeuring voor de fusie van het Franse Alstom met de Canadese Bombardier door de Europese Commissie.

Polyvalent en Talent 3

De Polyvalent en de Talent 3 zijn twee treintypes die door Alstom en Bombardier ontwikkeld worden. De Coradia Polyvalent, zoals de trein volledig heet bij de uitgebreide inzet bij het Franse SNCF ook de Régiolis. In totaal zijn er 300 stuks van gebouwd. De Talent 3 is door Bombardier ontwikkeld en daarvoor nog bij Talbot. Deze trein is voornamelijk te vinden in Oostenrijk en Duitsland.

Overname

CAF is verheugd met deze transactie die haar in staat zal stellen haar ontwikkeling voort te zetten. CAF blijft in Frankrijk investeren om zijn positie in dit land te verstevigen en tegelijkertijd zal Alstom zijn activiteiten op de Duitse en Midden-Europese markten versterken.

De afstoting van deze activiteiten is in overleg geweest met werknemersvertegenwoordigers en getoetst door wettelijke goedkeuringen. De afronding van de overname zal tussen april en september 2022 plaatsvinden.