Twee weekenden hinder rondom Amsterdam Centraal

Twee weekenden lang is er hinder rondom Amsterdam (Foto: Treinenweb)
Twee weekenden lang is er hinder rondom Amsterdam (Foto: Treinenweb)

In het weekend van 9 en 10 oktober en van 6 en 7 november werkt ProRail op en rondom station Amsterdam Centraal. Dit betekent dat er in deze periode sprake zal zijn van hinder die mogelijk voor extra reistijd kan zorgen.

ProRail plaatst extra seinen, haalt wissels weg en vernieuwt sporen, zodat er in de toekomst meer treinen kort na elkaar het station kunnen binnenrijden. Ook krijgen reizigers meer ruimte op de perrons. In beide weekenden hebben de werkzaamheden invloed op het treinverkeer van, naar en via Amsterdam Centraal. Hierdoor kan de reistijd langer zijn dan gepland. NS adviseert reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

In beide weekenden moeten reizigers rekening houden met omreizen, een extra overstap of vervangend metro- en/of busvervoer. Ook internationale reizigers moeten bedacht zijn op een ander aankomst- of opstapstation.

NS en ProRail houden rekening met een reizigersgroei van 30 procent in de komende vijftien jaar. Ook de populariteit van steden neemt toe. Daarom werken de NS en ProRail volop samen aan het spoor en de stations in en om Amsterdam.

Gevolgen voor het treinverkeer 9 en 10 oktober

In het weekend van 9 en 10 oktober rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort. En tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem

Gevolgen voor het treinverkeer 6 en 7 november

Op zaterdag 6 november rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort/ Weesp/ Amsterdam Bijlmer Arena.

Reisadvies

De NS raadt reizigers aan goed voorbereid op reis te gaan en om voor vertrek de NS-reisplanner of NS-app te raadplegen. De extra reistijd kan mogelijk oplopen tot 45 minuten.