ProRail knapt binnenkort station Horst-Sevenum op

Het station van Horst-Sevenum (Foto: Rob Dammers)
Het station van Horst-Sevenum (Foto: Rob Dammers)

ProRail gaat binnenkort aan de slag om het station van Horst-Sevenum te renoveren. De spoorbeheerder is momenteel al gestart met de voorbereiding. Voor het weekend van 2 en 3 oktober staan grote werkzaamheden gepland.

In dat weekend zal het eerste perron worden aangepakt. Begin november staan de overige werkzaamheden gepland. Het derde spoor, aan de kant van de Losweg en Industrieweg, zal samen met de bovenleiding worden verwijderd. De stalen perrons worden verwijderd en vervangen door gewone perrons. Het perron dat tussen de sporen ligt wordt breder gemaakt. Tenslotte wordt ook het meubilair. de bewegwijzering en de verlichting op het station vernieuwd.

Noodzakelijk

Na vele jaren trouwe dienst wordt het tijd het perron te vernieuwen. Het perron naast spoor 2 wordt verbreed om de veiligheid van de reiziger te vergroten. De vernieuwing van de bovenleiding is ook noodzakelijk omdat het einde van de levensduur naderde. Treinen kunnen straks sneller rijden door een aanpassing. Vanaf het station richting Deurne wordt de bocht flauwer gemaakt zodat de trein er sneller doorheen kan rijden.

Hinder

Helaas kan ProRail niet werken zonder mogelijke hinder voor de buurt. Zo zullen ze van vrijdag 1 oktober 23.00 uur tot maandag 4 oktober 05.00 uur twee overwegen moeten sluiten voor het verkeer. Dat gaat om de overweg aan de Stationsstraat en aan de Newtonweg in Blerick. Dat is omdat de spoorstaven in de overweg ook vernieuwd worden. Daarnaast gebruiken ze enkele parkeerplaatsen als bouwterrein. De parkeerplaats aan de Stationsstraat is in dat weekend niet te gebruiken. De parkeerplaats aan de Losweg slechts voor een deel.

In het weekend van 2 tot 4 oktober en maandag 1 november tot woensdag 10 november worden de werkzaamheden uitgevoerd die de meeste hinder met zich meedragen.