Mondkapjesverplichting vanaf vandaag versoepeld

De mondkapjesverplichting is vanaf vandaag versoepeld (Foto: NS)
De mondkapjesverplichting is vanaf vandaag versoepeld (Foto: NS)

De mondkapjesverplichting is vanaf vandaag versoepeld. Dit houdt in dat het niet meer verplicht is om de mondmaskers op de stations, perrons of de (bus)haltes te dragen. Wel moeten ze nog in het openbaar vervoer gedragen worden. Ook wordt vanaf vandaag de anderhalve-meter maatregel opgeheven.

De verplichting voor het op de juiste wijze dragen van de mondkapjes geldt vanaf nu enkel op het vliegveld, in het vliegtuig, in de trein, tram, bus of metro en in de taxi.

Evenementen

Voor recreatieve evenementen-ritten ligt het aan de organisatie of er mondkapjes gedragen moeten worden. Dit wordt beoordeeld door de regelgeving waaraan de organisatie moet voldoen. Ook wordt er door de organisatie besloten of deelnemers van excursieritten een geldige QR-code van hun Coronapas moeten laten zien. Dit wordt beoordeeld aan de hand van criteria waaraan het evenement moet voldoen. Om dit duidelijk te maken zal de organisator hier een vermelding van maken bij de aanmeldpagina van het evenement.

Rond 1 november zal de Rijksoverheid aankondigen of er nieuwe versoepelingen komen of dat er nieuwe maatregelen komen.

Thuiswerkadvies

Ook het thuiswerkadvies verdwijnt. De nieuwe slogan wordt: "Thuiswerken als het kan, op het werk wanneer het nodig is". Tot vandaag gold de stelregel: "Werk thuis, tenzij het niet anders kan."

Een algeheel overzicht van de maatregelen is op deze website van de Rijksoverheid te vinden.