Tien personen opgepakt na mishandelen van boa's

De politie heeft tien personen aangehouden (archieffoto) (Foto: Politie)
De politie heeft tien personen aangehouden (archieffoto) (Foto: Politie)

Op treinstation Stadshagen in Zwolle zijn donderdagavond drie medewerkers van Keolis mishandeld. Tijdens een controle in de trein constateerden ze dat een groep reizigers zich niet aan de corona-maatregelen hield.

De boa's schreven een boete uit en op het volgende station gingen de reizigers de trein uit. "Dat was blijkbaar een groep. Op het station is dat geëscaleerd en keerden ze zich tegen onze boa's", zegt een woordvoerder van Keolis tegeover de Telegraaf.

De politie was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de Keolis-medewerkers lichte verwondingen opliepen. De vervoerder heeft aangifte gedaan waarbij er bewakingsbeelden zijn veiliggesteld. Het incident wordt onderzocht, vertelt de woordvoerder, die zegt "zeer geschrokken en teleurgesteld" te zijn van het incident.

De politie heeft na het incident een zoektocht naar de daders in de wijk gehouden. Hierbij zijn er tien personen aangehouden. De politie vraagt omstanders die dit incident gefilmd hebben zich te melden bij de politie.