Rover wil dat NS extra langere treinen inzet en duidelijkheid geeft over sneeuwproblemen

Rover wil dat NS extra langere treinen inzet en duidelijkheid geeft over sneeuwproblemen (Foto: Pieter van Marlon)
Rover wil dat NS extra langere treinen inzet en duidelijkheid geeft over sneeuwproblemen (Foto: Pieter van Marlon)

Momenteel is het erg druk in de treinen omdat er vanwege het winterweer minder treinen rijden. Reizigersorganisatie Rover wil dat de NS langere treinen inzet en wilt ook duidelijkheid over de trage opstart van de dienstregeling sinds dat het vanaf zondag gesneeuwd heeft.

Momenteel rijdt de NS enkel met Sprinters en een aantal Intercities vanwege de winterse omstandigheden. "Sommige treinstellen kunnen we niet gebruiken, omdat er wisselstoringen zijn bij de opstelplaatsen en niet alle onderhoudsbedrijven zijn goed bereikbaar door het weer." De NS benadrukt dat ze elke inzetbare trein gebruiken. Vanwege het winterweer zijn veel wissels verstoord en zijn sommige bovenleidingen voorzien van ijzel.

Op social media zijn diverse klachten verschenen waarin reizigers aangeven dat mensen sosm als haringen in een ton op elkaar staan in de treinen. Daarom wil Rover dat de NS haar treinen verlengt en helderheid wilt over de oorzaak dat de dienstregeling traag is opgestart. Ook wil de reizigersvereniging dat reizigers bij het eventueel stranden van de trein hun taxikosten vergoed krijgen.

"NS en ProRail zullen ongetwijfeld kunnen inschatten of het een kwestie van uren of dagen is voordat er weer een betrouwbare dienstregeling kan worden geboden. Het is belangrijk mensen dit zo snel mogelijk te laten weten nu zij hun plannen wellicht nog kunnen aanpassen", aldus Rover-directeur Freek Bos tegenover Nu.nl.

Reisadvies

De NS roept mensen op om alleen te reizen als het echt noodzakelijk is. "Dan kunnen we het reizen met de trein mogelijk maken voor mensen die dat wel echt moeten", aldus de woordvoerder. Reizigers die de trein pakken wordt aangeraden om vooral de reisplanner te raadplegen.