NS rijdt donderdag Sprinters en beperkt aantal Intercities

NS rijdt donderdag Sprinters en beperkt aantal Intercities (Foto: Rob Dammers)
NS rijdt donderdag Sprinters en beperkt aantal Intercities (Foto: Rob Dammers)

Het winterse weer blijft aanhouden, en de verstoringen op het spoor zijn nog niet opgelost. NS en ProRail willen ook donderdag een dienstregeling rijden met Sprinters en een aantal Intercity’s. Het doel is om zoveel mogelijk treinen te rijden om onze reizigers zo snel en zo betrouwbaar mogelijk op hun bestemming te brengen.

Het strenge winterweer blijft invloed houden op spoor en dienstregeling. Treinen en spoor zijn gevoelig voor winterse temperaturen. Vrieskou en vocht zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen. Daarnaast konden treinen door de wisselstoringen van de afgelopen dagen de opstelterreinen niet verlaten waardoor treinen niet op de juiste plek konden worden gebracht voor onderhoudswerkzaamheden. Treinen hebben intensief onderhoud nodig om storingen en strandingen te voorkomen. Daardoor zijn veel minder treinen beschikbaar voor de dienstregeling. ProRail en NS werken met man en macht aan het voorkomen en verhelpen van storingen aan spoor en treinen.

In de loop van de avond wordt de NS-reisplanner weer bijgewerkt. NS en ProRail adviseren reizigers kort voor vertrek hun reis te plannen, en rekening te houden met extra overstappen en langere reistijd. Daarnaast waarschuwt de NS dat treinen voller zijn dan reizigers in deze tijd gewend zijn. Het advies aan reizigers is alleen op reis te gaan als de reis noodzakelijk is.