NS rijdt vandaag beperkte dienstregeling, met voornamelijk Sprinters

Een archiefbeeld van een Flirt in de sneeuw. (Foto: Rob Dammers)
Een archiefbeeld van een Flirt in de sneeuw. (Foto: Rob Dammers)

Vandaag rijden er weer treinen na de hevige sneeuwval van afgelopen zondag. Omdat er nog veel wisselstoringen zijn, is er geen sprake van een betrouwbare dienstregeling. De NS rijdt voornamelijk veel Sprinters.

"Vannacht is door NS en ProRail keihard gewerkt om vandaag treinen te kunnen rijden. Op dit moment rijden we waar het kan enkele sprinters. Er zijn op verschillende plekken in het

land nog wisselstoringen. We kunnen reizigers nog geen zekerheid geven over het aantal treinen, de trajecten en de frequentie", meldt de NS op hun website.

"De hevige sneeuwval en wind veroorzaakten gisteren veel storingen op het spoor. Ook vandaag zorgen sneeuw en veel wind voor problemen. Vannacht is door NS en ProRail hard gewerkt om vandaag treinen te kunnen rijden. Waar mogelijk rijdt NS Sprinters. Deze stoppen ook op kleine stations en daarmee kunnen we zoveel mogelijk reizigers naar hun plaats van bestemming brengen. We kunnen reizigers helaas geen zekerheid geven over het aantal treinen, de trajecten en de frequentie. NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten", vervolgt het vervoersbedrijf.

Zij adviseren reizigers waar mogelijk hun reis uit te stellen, en anders kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.