Eurostar Amsterdam - Londen rijdt weer

De Eurostar lijkt toch steun te krijgen van de Franse staat (Foto: Ton Boon / NS)
De Eurostar lijkt toch steun te krijgen van de Franse staat (Foto: Ton Boon / NS)

De Eurostar rijdt sinds vandaag weer van Amsterdam en Rotterdam naar Londen in beide richtingen. Vanwege de uitbraak van een besmettelijkere variant van het coronavirus werd de treindienst vanaf 21 december tijdelijk stilgelegd. Vanaf nu gelden er voor onbepaalde tijd strenge reisbeperkingen.

Iedereen die van Londen naar Nederland reist, moet een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen. Ook zijn alle reizigers vanaf 16 jaar met een bestemming van of naar België verplicht om een Passenger Locator Form in te vullen. Dit dient maximaal 48 uur voor vertrek te gebeuren. Dit formulier is enkel noodzakelijk als je langer dan 48 uur in België verblijft.

Ook dienen reizigers bij aankomst minimaal 10 dagen in thuisquaraintaine te gaan. Reizigers naar Londen zullen bij aankomst ook tien dagen in quarantaine moeten. Wel is het mogelijk om dit met een extra test terug te brengen naar vijf dagen.

Treinrit

De eerste ritten die vandaag weer plaatsvonden waren volgens de NOS zeer magertjes gevuld waarbij er enkele tientallen reizigers zich in de trein bevonden terwijl er in de trein 900 zitplaatsen zijn.

Vanwege de coronacrisis rijdt de Eurostar een uitgeklede dienstregeling met slechts één rit per dag vanuit Nederland. Die vertrekt op de meeste dagen om 16:47 uur uit Amsterdam en om 17:28 uur uit Rotterdam.