Eelco van Asch vanaf maart 2021 directeur Operatie bij NS

Eelco van Asch die vanaf maart 2021 de rol als directeur Operatie bij NS zal bekleden (Foto: Paul Ridderhof)
Eelco van Asch die vanaf maart 2021 de rol als directeur Operatie bij NS zal bekleden (Foto: Paul Ridderhof)

Eelco van Asch, momenteel nog Vice President Information Services & CIO bij KLM, is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van NS. Vanaf 1 maart 2021 zal hij de taak als directeur Operatie vervullen. Daarmee wordt hij verantwoordelijk voor alle operationele vervoers- en onderhoudsactiviteiten van NS in Nederland.

Hij volgt als operationeel directeur Marjan Rintel op die per 1 oktober is benoemd tot president-directeur van NS. Van Asch is niet onbekend binnen de logistieke sector. Tussen 2016 en 2020 was hij senior vice president van Ground Services KLM. Daarvoor werkte hij jarenlang in de directie van de Cargo-divisie van KLM. Op dit moment is hij Executive Vice President Information Services & CIO bij KLM.

Eelco van Asch: "Duizenden NS’ers worden mijn collega’s. Zij zorgen er dagelijks voor dat Nederland bereikbaar blijft, ook tijdens de Coronacrisis. Ik kijk ernaar uit om samen met hen NS door deze lastige periode te loodsen en gereed te maken voor de volgende fase. Zodat de reiziger ook na Corona kan blijven rekenen op de nationale vervoerder en duurzame mobiliteit op hoog niveau in heel Nederland gegarandeerd blijft."

Naast Eelco van Asch en president-directeur Marjan Rintel, bestaat de Raad van Bestuur NS verder uit directeur Financiën Bert Groenewegen, directeur Stations Anneke de Vries, en directeur Commercie & Ontwikkeling Tjalling Smit.