Twee personen dood na elektrocutie door bovenleiding

Een archieffoto van hulpverlening in Duitsland (Foto: Pixabay)
Een archieffoto van hulpverlening in Duitsland (Foto: Pixabay)

Afgelopen weekend zijn twee mensen geëlektrocuteerd door de overhangende bovenleiding. Een derde persoon liep ernstige brandwonden op. Het ongeluk gebeurde in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein toen waar het drietal op een treinwagon klom.

Het groepje was op een tankwagon geklommen die geparkeerd stond op het treinstation van de plaats Itzehoe. Bij het benaderen van de bovenleiding sloeg de spanning over naar het drietal waarvan twee van hen om te leven kwamen. De derde persoon liep ernstige brandwonden op. Na het ongeval waren er volgens de politiewoordvoerder veel reddingswerkers in aanwezig. Naast brandweerlieden waren er vier ambulances, twee spoedartsen en medewerkers van de staats- en federale politie. Omdat er gevaarlijke stoffen in de ketelwagen zaten, werd uit voorzorg ook de brandbestrijdingstrein van Steinburg gealarmeerd.

Na het incident bleef het station ongeveer anderhalf uur uur gesloten. Over de identiteit van de slachtoffers kon de politie niks zeggen. Ze benadrukken dat de spanning vanaf een behoorlijke afstand al kan overspringen op mensen, dus ook een een kabel niet direct wordt aangeraakt.