NS opent weer de Upcycle pop-up shop

De NS opent dit jaar opnieuw de pop-up store voor gerecyclede treinproducten. De popup-shop is tussen 7 en 15 november te bezichtigen in de stationshal op Utrecht Centraal. In de tijdelijke winkel kan je een groot aantal aan gerecyclde producten vinden, waaronder notitieboekjes, fotolijstjes of spelletjes die van oude vertrekstaten zijn gemaakt.

Vorig jaar november werd de de pop-up store ook geopend. Toen konden liefhebbers tijdens het wachten zich vergapen naar een groot aantal producten die gemaakt zijn van oude treinonderdelen en spoorweggerelateerde voorwerpen. De gepresenteerde producten worden door speciale ontwerpers gemaakt.

De NS heeft donderdag via hun YouTube-kanaal in NS Weekly bekend gemaakt dat ze dit jaar gerecyclede kussens zullen verkopen. Deze zijn gemaakt van onder meer de stoelen uit de inmiddels uitgerangeerde DM'90-treinstellen. Naar verwachting zullen er ook weer oude onderdelen van treinen verkocht worden. Vorig jaar gingen de noodremtrekkers en de memoboekjes massaal over de toonbank.