Thalys beperkt dienstregeling Amsterdam - Parijs tot een enkele trein per dag

Doorkomst van een Thalys op Amsterdam Bijlmer ArenA wat sporadisch plaatsvindt. (Foto: Treinenweb)
Doorkomst van een Thalys op Amsterdam Bijlmer ArenA wat sporadisch plaatsvindt. (Foto: Treinenweb)

De Thalys van Amsterdam naar Parijs zal vanwege de coronacrisis maar één keer per dag rijden. Normaal rijdt deze trein tien keer per dag, maar ligt momenteel op drie treinen per dag.

Tijdens de 'intelligente lockdown' van afgelopen voorjaar werd de directe trein zelfs in Brussel geknipt waarmee er geen directe trein naar de Franse lichtstad reed.

Frankrijk en België hebben afgelopen week een lockdown afgekondigd waarbij er niet gereisd mag worden, tenzij het noodzakelijk is. In Nederland geldt momenteel het advies om tot in januari volgend jaar niet het buitenland te bezoeken voor vakantie of familiebezoek. De Thalys zal in ieder geval van 7 november tot 12 december maar een enkele keer per dag rijden.

Aanpassing dienstregeling en en faciliteiten

"Thalys doorstaat momenteel de zwaarste crisis in zijn geschiedenis en verwacht een omzetdaling van 70% in 2020. Het aanhoudende coronavirus en nieuwe verstrekkende maatregelen van de verschillende overheden in de landen waarin Thalys actief is, dwingen ons de dienstregeling verder aan te passen." legt Thalys woordvoerder Mattias Baertsoen uit.

Ook de faciliteiten zullen tijdelijk aangepast worden. Zo zal de cateringservice aan boord van de Premium-klasse gesloten worden, en zal ook de Thalys Welcome Bar aan boord van de trein dicht zijn. De lounges in Brussel en Parijs zullen eveneens in deze periode de deuren gesloten houden.