Ticketverkoop voor Nightnet naar Wenen en Innsbruck van start gegaan

De ticketverkoop voor de Nightjet naar Wenen en Innsbruck is van start gegaan. Vanaf nu kunnen reizigers tickets boeken voor de nachttrein die vanaf 13 december moet gaan rijden.

Het was de bedoeling dat de ticketverkoop op 21 september van start had moeten gaan. Helaas werd door technische problemen de kaartverkoop uitgesteld. Op 5 oktober werd er kortstondig een proef uitgevoerd met de kaartverkoop voor een deel van de beschikbare tickets. Nu alle problemen zijn opgelost is de kaartverkoop uiteindelijk van start gegaan. Een promotiecampagne voor de treinverbinding zal vanwege de coronapandemie op zich laten wachten.

De tickets zijn bij zowel NS International als bij de ÖBB voor dezelfde tarieven te boeken. Tijdens het reserveren van de plaatsen kan je kiezen welke slaap- of zitplaats je wilt boeken. De tickets zijn beschikbaar vanaf 29 euro voor een zitplaats, vanaf 59 euro voor een slaapplaats en luxere bedden zijn er vanaf 89 euro. Tickets zijn een half jaar vooruit beschikbaar en zijn dus al te boeken voor het komende wintersportseizoen.

Wel gelden er vanwege de corona-pandemie ook regels aan boord van de Nightjet: Zo hoeven mondkapjes niet binnen de cabine gedragen te worden, maar wel als de cabine verlaten wordt. Ook mogen er hoogstens vier personen in een slaapcabine in plaats van zes personen .

Dienstregeling

De NightJet moet met ingang van de dienstregeling 2021 die op 13 december ingaat dagelijks om 19:30 uur uit Amsterdam Centraal vertrekken naar Innsbruck en Wenen onder het treinnummer 40421. De NightJet zal in Nederland ook stoppen in Utrecht (20:02) en Arnhem (20:37). Daarna zal de rit verder gaan naar Düsseldorf (21:44) en Keulen (22:17). Op Köln West zal de trein worden gecombineerd met het treindeel die uit Brussel afkomstig is, ook de locomotief en het personeel wordt dan gewisseld met die van de ÖBB. Vervolgens rijdt de trein door naar Frankfurt Flughafen (01:03) en Nürnberg (04:13) waar de trein weer wordt gesplitst in twee delen naar Innsbrück (9:14) en Wenen (9:14).

Met de komst van de NightJet is Nederland voor het eerst sinds 2016 weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen. Tot toen reed de CityNightline nog zijn ronde.