Trein beschadigd door stalen buis op het spoor

Een archieffoto van twee Arriva-treinen op station Heerlen (Foto: Treinenweb)
Een archieffoto van twee Arriva-treinen op station Heerlen (Foto: Treinenweb)

Tussen Blerick en Venray is vrijdagmiddag een trein op een stalen pijp gebotst die door vandalen op het spoor was gelegd. Door de aanrijding is een beschermplaat aan de onderzijde van de trein beschadigd geraakt.

De trein was onderweg naar Nijmegen toen hij rond 12:15 uur tegen het voorwerp aanreed nabij de Venrayseweg in Venlo. Het treinverkeer tussen Venlo en Venray werd vanwege de aanrijding enige tijd stilgelegd. Na een inspectie van medewerkers van Arriva, ProRail en de politie kon de trein op eigen kracht zijn route vervolgen. Het spoor zou niet beschadigd zijn geraakt tijdens het incident. Om 13:30 kon het treinverkeer weer hervat worden.

ProRail vermoedt dat onverlaten de stalen pijp op het spoor gelegd hebben. "Hoewel de schade in dit geval meevalt, kunnen de gevolgen van zo'n actie heel ernstig zijn. We nemen dit incident dan ook serieus", vertelt een woordvoerder. Er zal aangifte worden gedaan.

Met onderzoek hoopt ProRail te achterhalen waar de stalen pijp vandaan komt en wie het voorwerp op het spoor heeft gelegd.