Vanaf 1 september ook reisassistentie vanaf het perron

Vanaf 1 september kunnen reizigers met een beperking ook zelfstandig naar het perron komen (Foto: NS)
Vanaf 1 september kunnen reizigers met een beperking ook zelfstandig naar het perron komen (Foto: NS)

Reizigers met een beperking kunnen vanaf 1 september ook zelfstandig naar het perron toe voor reisbegeleiding, laat reizigersorganisatie Rover weten. Momenteel is reisbegeleiding enkel mogelijk vanaf een vaste locatie, zoals en OV-servicewinkel of een informatiebalie.

Verschillende reizigers hebben bij Rover aangegeven het niet fijn te vinden "als een klein kind" door het station begeleid te worden, aangezien zij prima zelf naar het perron kunnen komen. Daarom laat de NS de langgekoesterde wens van Rover in vervulling gaan.

Reisbegeleiding

Vanaf 1 september kunnen mensen met een beperking die hulp bij instappen nodig hebben ook zelfstandig naar het perron gaan. Hier zal een medewerker van de assistentieverlening de reiziger helpen met het instappen in de trein. Hier moet de reiziger zich wel 10 minuten voor vertrek melden. Reizigers die wel onder begeleiding naar het perron willen gaan moeten dit vooraf kenbaar maken bij de NS via de reservering van de assistentie.

De reizigersorganisatie blijft wel aandringen op een mogelijkheid voor reizigers om zich telefonisch of via de app aan te melden indien de diegene niet tien minuten voor vertrektijd zich kan melden vanwege een krappe aansluiting.