Keolis haalt de naam 'Bert Boerman' van trein

De presentatie van de namen in augustus 2019 (Foto: Keolis)
De presentatie van de namen in augustus 2019 (Foto: Keolis)

Keolis heeft de naam van de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman van de trein gehaald. Dat heeft spoorvervoerder Keolis gedaan nadat Boerman daar eerder deze maand opdracht toe gaf.

De naam werd in augustus vorig jaar met trots de naam van de gedeputeerde gepresenteerd op een FLIRT-stel van Keolis die onder de naam Blauwnet rijdt. De gedeputeerde kreeg dat cadeau, omdat hij "in zijn functie als gedeputeerde een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe vervoersstromen in Overijssel had geleverd", liet Keolis vorig jaar augustus weten.

PVV: 'Schande'

PVV Statenlid Joeri Pool heeft meerdere malen tijdens Statenvergaderingen zijn ongenoegen geuit over de naam op de trein, wat regelmatig leidde tot irritatie bij andere fracties. "Iedereen wist dat het totaal ongepast was om zo'n cadeau aan te nemen van Keolis, maar de gedeputeerde wilde telkens niet luisteren. Dat de naam nu pas is weggehaald, zegt veel over het realiteitsgevoel van dit college", aldus Pool. Boerman bleef altijd benadrukken dat de naam op de trein niks te maken had met het winnen van de concessie.

Drie weken geleden, toen bekend werd dat Keolis de busconcessie IJssel-Vecht verloor vanwege 'vals spel', heeft Boerman opdracht gegeven aan de directie van Keolis om zijn naam van de trein te halen. Inmiddels heeft Keolis daar gehoor aan gegeven.