Deutsche Bahn komt met drie extra vakantietreinen

De Deutsche Bahn komt met drie extra vakantieverbindingen (Foto: Calflier001)
De Deutsche Bahn komt met drie extra vakantieverbindingen (Foto: Calflier001)

De Deutsche Bahn komt van de zomer met drie nieuwe snelle ICE-verbindingen in Duitsland. Met de nieuwe verbindingen willen ze het toeristische aanbod weer vergroten zodat de populaire vakantieplaatsen makkelijker bereikbaar worden.

Het gaat om de verbindingen: Berlijn - Innsbruck, München - Emden - Norddeich Mole en Stuttgart - Berlijn en Binz op Rügen.

Nieuwe trajecten

Vanaf 27 juni start de ICE van Berlijn naar Innsbruck, die elke zaterdag reizigers naar de bergen brengt. De ICE stopt onder meer. in Erfurt, Neurenberg en München. Dan volgt vanaf 3 juli een nieuwe verbinding van München naar Emden en Norddeich Mole via Würzburg, Kassel en Münster. In Emden en Norddeich Mole zijn er verbindingen met de veerboten naar Borkum, Juist en Norderney. Vanaf 31 juli wordt Rügen ook bediend met een nieuwe directe verbinding van Stuttgart via Würzburg, Kassel, Berlijn en Stralsund naar Binz. De aanbiedingen zijn vanaf nu te boeken, de ICE Munich-Norddeich Mole is vanaf 14 juni te boeken.

Michael Peterson van de Deutsche Bahn zegt: "Een breed scala aan vervoersdiensten voor toerisme in Duitsland is dit jaar belangrijker dan ooit."

Dienstregeling

ICE van Berlijn naar Innsbruck
Vanaf 27 juni brengt een ICE elke zaterdagochtend passagiers naar de bergen. Voor de terugreis begint de ICE in Innsbruck altijd om 15:27 uur. De stopt onderweg in Erfurt, Neurenberg, München en Rosenheim.

ICE van München naar Emden en Norddeich Mole
Op 3 juli de aantrekkelijke verbinding met de Noordzee. De treinen rijden elke vrijdag- tot zondagochtend vanuit München via Augsburg, Würzburg, Kassel, Paderborn en Münster. In Emden en Norddeich Mole zijn er verbindingen met de veerboten naar de waddeneilanden Borkum, Juist en Norderney. De ICE-treinen voor de terugreis starten in de late ochtend van zaterdag tot maandag in Oost-Friesland.

ICE van Stuttgart via Berlijn naar Binz
Vanaf 31 juli wordt ook een nieuwe ICE-verbinding aangeboden aan de Oostzee. Elke vrijdag en zaterdag start elke ochtend een ICE vanuit Stuttgart via Würzburg, Kassel, Berlijn, Stralsund en naar Binz op Rügen. Op zaterdag en zondag in de late ochtend is er een doorlopende verbinding voor de terugreis.