Treinverkeer tussen Meppel en Assen vermoedelijk weer op gang om 16:00 uur

Het spoor zal naar verwachting om 16:00 uur weer gerepareerd zijn (Foto: ProRail)
Het spoor zal naar verwachting om 16:00 uur weer gerepareerd zijn (Foto: ProRail)

Het afgelopen weekend is er door Prorail en aannemer ASSET-Rail hard doorgewerkt om het spoor bij het Drente Hooghalen weer te herstellen na de treinbotsing van afgelopen vrijdag. De spoorbeheerder verwacht dat vanwege een tegenslag de treinen tussen Meppel en Assen maandagmiddag om 16:00 uur zullen gaan rijden.

Het spoor werd afgelopen vrijdag vernield toen een Sprinter-trein in botsing kwam met een oplegger van een tractor. Hierbij kwam de treinmachinist om het leven.

Tegenslag

"Tijdens het werk is de bovenleiding opnieuw gebroken en moeten we daaraan extra repareren.", meldt ProRail op hun site. "Waarschijnlijk ontstond de breuk nog als gevolg van de enorme klap die het hele systeem door het ongeval van vrijdag gekregen heeft. Repareren van bovenleiding is complex werk en we moeten beschadigde delen vervangen. Ondertussen gaat het andere herstelwerk aan bijvoorbeeld dwarsliggers en ballast ook gewoon verder. Door de extra werkzaamheden verschuift de prognose van de ochtend naar de middag."

De voorste wielen van de trein raakten ontspoord. Op zaterdag is het zwaarbeschadigde treinstel naar Amersfoort overgebracht en is er beginnen aan het herstel van het spoor. Bij het herstel zijn 3 portalen, 560 dwarsliggers en 300 meter aan spoorstaaf vervangen.

ProRail verwacht dat maandag 16.00 uur hier weer treinen kunnen rijden. Tot die tijd zet de NS bussen in. Er wordt geadviseerd om de reisplanner voor vertrek te raadplegen.