Treinreizigers geven gehoor aan oproep NS om thuis te blijven op Koningsdag

Veel mensen bleven op Koningsdag thuis om verspreiding van Corona te voorkomen (Foto: Treinenweb)
Veel mensen bleven op Koningsdag thuis om verspreiding van Corona te voorkomen (Foto: Treinenweb)

Veel treinreizigers hebben op Koningsdag gehoor gegeven aan de oproep om niet onnodig met het openbaar vervoer te reizen. Een woordvoerder meldt maandag dat de dag vooralsnog zonder problemen is verlopen.

Een enkele trein op het traject Zwolle - Utrecht kon niet optijd vertrekken doordat deze te vol zat. Nadat de conducteur via de omroep verzocht om een aantal mensen uit te laten stappen, vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, kon de trein alsnog op veilige wijze in de richting van Utrecht vertrekken.

Op de stations zou het volgens de NS ook goed zijn verlopen. "Op sommige plekken zijn plukjes jongeren op de been. Onze servicemensen en veiligheidsmensen sturen ze weg. Dat gaat goed en zonder problemen", aldus de woordvoerder van de NS.

"OV is even geen uitje"

Vanwege de coronacrisis wordt al een maand lang dringend opgeroepen alleen het openbaar vervoer te gebruiken indien echt noodzakelijk. Hierbij worden reizen bedoeld voor mensen met een vitaal beroep, zoals bijvoorbeeld mensen in de zorgsector of de hulpverlening. Omdat er in het hele land tot september geen evenementen toegestaan zijn, is thuisblijven is het advies. Speciaal daarom werd Koningsdag dit jaar omgedoopt tot 'Woningsdag'.