Conductrice mishandeld op Amersfoort Centraal

Een man is aangehouden na het mishandelen van een conductrice. (Foto: Pixabay)
Een man is aangehouden na het mishandelen van een conductrice. (Foto: Pixabay)

Een conductrice is zaterdag op station Amersfoort Centraal door een man mishandeld. De man zou haar hebben geslagen en bespuugd. Ook zou de man hebben geroepen dat hij Corona heeft.

Volgens de politie dacht de conductrice die aan het werk was, dat de man haar iets wilde vragen. Ze keek hem aan, maar hij zei dat ze voor zich moest kijken, zich niet met hem moest bemoeien en normaal moest doen. Toen de vrouw daar een opmerking over maakte, liep de man dreigend op haar af.

De conductrice zei dat hij afstand moest houden maar de man spuugde haar twee keer in het gezicht, gevolgd door een vuistslag. Terwijl hij de trein instapte zei hij nog dat hij haar zou opwachten. Uiteindelijk heeft veiligheidspersoneel de man van het toilet gehaald, waar hij zich had verstopt. Tijdens zijn aanhouding bleef hij zich verzetten, waarbij hij het personeel probeerde te bespugen. Uiteindelijk werd hij geboeid en met een deken over zijn hoofd afgevoerd naar het bureau. De conductrice heeft aangegeven erg geschrokken te zijn en maakt zich zorgen over haar gezondheid.