Thalys staakt treinverkeer van Amsterdam naar Parijs

Vanaf dinsdag 31 maart tot en met 30 april staakt Thalys tijdelijk de treindienst Amsterdam – Parijs. De vervoerder had vanwege de Corona-crisis de frequentie eerder al terug gebracht naar één keer per dag. Reizigers naar Parijs dienen nu op Brussel-Zuid over te stappen en voor een overnachting te zorgen.

Vanwege de Corona-uitbraak voelt de vervoerder zich genoodzaakt de dienstregeling verder uit te dunnen. Vanwege de maatregelen die regeringen nemen tegen Corona zijn de treinen momenteel aardig leeg, bevestigt een woordvoerder van Thalys tegenover de NOS.

Dienstregeling

De Thalys blijft nog wel rijden van en naar Amsterdam, maar die dienst rijdt slechts tot Brussel-Zuid. Deze vertrekt dagelijks om 13:15 uur uit Amsterdam, en om 9:52 uur uit Brussel Zuid. Thalys rijdt weliswaar ook één keer per dag tussen Brussel Zuid en Parijs, maar die dienst sluit niet aan op de trein van en naar Nederland. Zo vertrekt de trein naar Parijs om 10:13 uur uit Brussel, en op de terugweg om 14:25 uur uit Parijs.

Wie wil doorreizen is dus gedwongen een nacht in Brussel te blijven, of deels te reizen met de Intercity Brussel (deze rijdt overdag nog elk uur tussen Rotterdam en Antwerpen). Waarom de treinen geen aansluiting op elkaar geven, kon een woordvoerder van de Thalys niet tegen de NOS zeggen.

Meer treinen geschrapt

Eurostar besloot al eerder alle treinen van en naar Nederland op te schorten. Sinds 23 maart is ook de Intercity Amsterdam - Berlijn opgeschort. De ICE rijdt nog wel vier keer per dag tussen Amsterdam en Frankfurt, waarvan één keer per dag door naar Basel.

Foto: Rob Dammers (Flickr; Creative Commons)
Een Thalys-trein in Rotterdam Centraal.
Foto: Rob Dammers (Flickr; Creative Commons)

Bron: Treinreiziger.nl