Man aangehouden na saboteren Duitse HSL-spoor tussen Köln - Frankfurt

Een man in Duitsland is gearresteerd op verdenking van een sabotageactie nadat hij vrijdag de bouten van het spoor op de hogesnelheidslijn tussen Köln en Frankfurt had losgedraaid. Gelukkig hebben er geen ongelukken plaatsgevonden.

Het incident vond plaats op een spoorbrug net buiten Frankfurt. Een machinist heeft verklaard "iets bijzonders" gemerkt te hebben toen hij over de brug reed. Verschillende treinen waren al over het traject gereden voordat het probleem werd ontdekt.

Aanhouding

De 51-jarige man werd zaterdag gearresteerd. Aanklagers hebben in een verklaring verteld dat de man "ervan wordt verdacht bouten te hebben over een afstand van 80 meter op een brug tussen Keulen en Frankfurt".

Zijn motief blijft onduidelijk, maar de politie zei vrijdag dat ze een mogelijke aanslag niet konden uitsluiten. Volgens de Duitse nieuwssite Der Spiegel lagen de rails vijf centimeter verder uit elkaar dan normaal. Dit kan ertoe hebben geleid dat treinen hadden kunnen ontsporen waarbij ze zelfs van een brug konden neerstorten, met een groot drama als gevolg.

Foto: Rob Dammers (Wikipedia)
Archieffoto van het spoor tussen Frankfurt en Köln.
Foto: Rob Dammers (Wikipedia)